Keluarga Mohon Dimaafkan Segala Salah dan Kekhilafan Ibu Ani Yudhoyono Semasa Hidup

Ibu Ani Yudhoyono semasa menjalani perawatan di NUH Singapore | Istimewa


Beritacas.com - Keluarga ikhlas melepas kepergian Ani Yudhoyono. Keluarga memohon maaf apabila ada kesalahan dan kekhilafan Ani Yudhoyono semasa hidupnya.

"Kami mohon doa dan keikhlasan keridoan dan dimaafkan apabila ada kesalahan ibu kita, Kristiani Herrawati Yudhoyono, apabila ada
kesalahan-kesalahan, kekhilafan semasa hidup Beliau," kata besan SBY, Hatta Rajasa, besan SBY, Hatta Rajasa di National University Hospital, Singapura, Sabtu (1/5/2019).

Hatta mengatakan keluarga juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh rakyat Indonesia yang begitu banyak memberi simpati dan doa semasa Ani Yudhoyono dirawat di National University Hospital, Singapura.

"Juga kepada para sahabat, teman-teman sanak famili dan handai taulan yang besuk ke rumah sakit dari Tanah Air. Kami atas nama keluarga menyampaikan terima kasih tidak terhingga. Semoga Allah melimpahkan pahala kepada saudara-saudara sekalian. Kami juga memohon doa semoga Ibu Ani Yudhoyono diberi ke lapangan dan kemudahan menghadap Sang Khalik. Kami mohon doa aga keluarga yang ditinggalkan tetap tabah menerima cobaan yang berat ini," ungkap Hatta.

Ani Yudhoyono tutup usia pukul 11.50 waktu Singapura. Ani Yudhoyono meninggal dalam usia 67 tahun setelah berjuang melawan kanker darah. Jenazah Ani Yudhoyono akan diterbangkan ke Tanah Air dari Singapura pada Minggu 2 Juni 2019 pagi dengan pesawat Hercules.

Sumber: Detikcom

G+

APA KOMENTAR ANDA?
BERITA MENARIK
loading...
BERITA TERBARU
    Loading...